۱۲ مرد خشمگین

بی شک یکی از بهترین های تاریخ سینما ۱۲ مرد خشمگین است در سال ۱۹۵۷ ساخته شد، این فیلم بیان تلاشی است برای انتخاب بین مرگ و زندگی، این فیلم سادگی قضاوت را به چالش می کشد و نشان میدهد چه قدر می توان برای یافتن حقیقت جستجو کرد و به اشتباه افتاد. علاوه بر سوژه فیلم موضوع دیگری که آن را جذاب می کند این نکته است که اکثر سکانس ها در یک مکان تصویر برداری شده و برای جذاب ساختن فیلم تنها به سوژه و دیالوگ ها وابسته است که هنرمندانه نوشته شده است و ۱۲ بازیگر اصلی فیلم به زیبایی به ایفای نقش می پردازند، این فیلم شما را به فکر فرو می برد و سر جایتان میخکوب می کند. یک نکته جالب در مورد این فیلم این است که فیلمبرداری آن تنها در ۲۱ روز انجام شده است و توانسته چنین شاهکاری را رقم بزند.
۱۲ مرد خشمگین یک فیلم درام است که روایتگر جامعه مدرن آمریکا و دهه ۶۰ در نیویورک اتفاق می افتد با وجود حضور نا موفق در سینماها، در نمایش تلویزیونی مورد توجه منتقدان قرار گرفت.این فیلم ۹۶ دقیقه ای بر اساس یک فیلم تلویزیونی ساخته شده است این فیلم نوشته رجینالد روزاست. این فیلم در رتبه پنجم IMDB قرار گرفته است و نمره ۹/۸ را به خود اختصاص داده است هنری فوندا تهیه کنندگی این اثر را بر عهده گرفت و با وجود اینکه فیلم نتوانست سرمایه اولیه او را جبران کند هیچگاه از ساخت آن پشیمان نشد و به گفته خودش بهترین فیلمی است که تهیه کنندگی آن را بر عهده گرفته است سرمایه این فیلم بسیار اندک در حدود ۳۴۰ هزار دلار بوده است. هم چنین جالب است بدانید هنری فوندا به دیدن بازی خود علاقه ای نداشت و فیلم را یکبار هم به صورت کامل ندید. سیندی لومت کارگردان این اثر کارگردانی فیلم ماندگار “بعد از ظهر سگی” را نیز در کارنامه خود دارد اما جالب است بدانید این اولین تجربه کارگردانی او بوده است.

این فیلم در بخش های کارگردانی، بازیگر نقش اول مرد و بهترین فیلم نامزد اسکار و گلدن گلوب شد ولی نتوانست این جوایز را ه دست آورد ولی خرس طلایی برلین را به دست آورد و برنده جایزه بهترین فیلم در بفتا شد.

از ۱۲ نفر بازیگران این فیلم هیچ کدام در قید حیات نیستند،هنری فوندا که در این اثر هم تهیه کننده و هم بازیگر نقش اصلی است در ۷۷ سالگی بر اثر سکته قلبی در گذشت. لی جی. کاب، ای. جی. مارشال، مارتین بالسام، جک واردن،رابرت وبر، اد بگلی، جرج وسکووچ، جوزف سوینی، ادوارد بینز، جک کلاگمن و جان فیدلر از جمله هنرمندانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

کارگردان: سیدنی لومت
تهیه کنندگان: رجینالد رز و هنری فوندا
فیلمنامه:رجینالد رز
زبان: انگلیسی

داستان فیلم ۱۲ angry men

هیئت منصفه ۱۲ نفره در داغترین روز سال مرگ و زندگی یک نوجوان متهم به قتل را به رای می گذارند و برای رسیدن به نظر یکسان بحث می کنند همه افراد هیئت منصفه مرد، عمدتا میان سال، سفید و اکثرا از طبقه متوسط جمعه اند با این تفاوت های زیادی در عقاید و نگرش هادارند. پسر به قتل اعتراف نمی کند و همه شواهد بر علیه اوست در ابتدای فیلم گناهکار بودن پسر به رای گذاشته می شود و تنها یک نفر به بی گناهی او رای می دهد بر اساس قوانین دادگاه همه رای دهندگان باید به یک نظر قطعی برسند و حتی اگر یک نفر متقاعد نشود بحث و رای گیری تا جلب نظر او ادامه خواهد داشت به این طریق داستان به پیش می رود هیئت منصفه متشکل از مردم عادی است که از مشاغل مختلف و سطوح اجتماعی مختلف کنار هم قرار گرفته اند تا به رایی منصفانه دست پیدا کنند در این میان تنها یک نفر به سرنوشت این پسر علاقمند است و سعی می کند با توجه به شواهد حقیقت را دریابد. جذابیت فیلم تقابل اندیشه های مختلف شخصیت ها و دلایل و انگیزه های متفاوت آنهاست. بیشتر این افراد سعی دارند صورت مسئله را پاک کنند و به جای بررسی مسئله سریعا حکم به اعدام او می دهند این نشان دهنده نگاه سطحی اکثریت افراد جامعه است ولی این فیلم این نوید را می دهد که حتی یک نفر هم می تواند تغییر ایجاد کند و با استدلال حمایت افراد را جلب کند این شخص در فیلم رای دهنده شماره هشت (هنری فوندا) است. این شخصیت توانست در لیستی که بنیاد فیلم آمریکا از قهرمانان برتر تاریخ سینما منتشر می کند رتبه ۲۸ از ۵۰ را به دست آورد. شخص شماره نه اولین کسی است که با شخصیت اصلی همراه می شود او یک پیرمرد با تجربه است که با استدلال های منطقی نظرش تغییر می کند. در این میان افرادی مثل شخصیت شماره هشت تنها به فکر کارهای شخصی خودشان هستند تمام سعی خود را می کنند که جلسه زودتر تمام شود تا به مسابقه تیم مورد علاقه اش برسد. برای دانستن پایان داستان پیشنهاد می کنیم حتما خودتان به تماشای فیلم بنشینید.

اشکالاتی نیز بر این فیلم وارد شده که البته در مقایسه با بسیاری از فیلم های برتر تاریخ سینما اشکالات اندکی است مثلا ساعت مچی بازیگران در فیلم ساعتی را نشان می دهد که با ساعت گفته شده در فیلم مغایرت دارد.

مثالی دیگر از اشتباهات فیلم: شخصیت شماره هفت می گوید ” این بچه ۵ به صفر باخته” که اصطلاح بیسبال است در صورتی که جمله درست این اصطلاح این است: “صفر به ۵ باخته” به گفته برخی از منتقدان ممکن است این یک اشتباه عمدی باشد که بتواند نشان دهد شخصی که صحبت می کند یک آدم سطحی است که دانش کمی دارد.

این اشکالات توسط بانک اینترنتی اطلاعات فیلم ها انتشار یافته است و ۱۱ مورد را ذکر می کند و این میزان از ایراد برای یک فیلم طبیعی است.
در اغلب آثار جنایی جستجوی حقیقت اهمیت زیادی داشته است و در داستان ها این جستجو توسط یک کارگاه جسور انجام می شود در این فیلم یک شهروند معمولی در مقام هیئت منصفه این نقش را بر عهده میگیرد و تلاش می کند جان یک انسان بیگناه را نجات دهد این فیلم گفتگویی است میان عقاید و شخصیت های مختلف اجتماعی.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *