۶ مدل از آزار دوران کودکی

آزار های کلامی یا اسم گذاشتن روی کودکان


بعضی ها ممکن است فکر کنند که کلمات نمیتواند باعث آزار کسی شود. اتفاقا کلام میتواند خیلی آزار دهنده باشد مخصوصا وقتی سن و سال کمی داریم. جملات زننده از طرف والدین میتواند بسیار صدمه رسان باشد.
یک تحقیق دانشگاهی از جانسن کوهن و همکارانش نشان میدهد که آزار کلامی در کودکی اکثرا منجر به اختلالات شخصیتی در فرد میشود. همچنین این تحقیقات نشان میدهند که آزار کلامی میتواند جلوی عملکرد و رشد مغزی را نیز بگیرد و میتواند آسیب های جبران ناپذیری در سلامتی کودک داشته باشد.

خجالت دادن کودک


خجالت دادن کودک برای مسائل کم اهمیت تکنیکی است که والدین برای بدست آوردن کنترل کودک انجام میدهند. اینکار باعث ایجاد احساس عدم امنیت در کودک میشود و والدین اینکار را برای اینکه کودکان از آنها اطاعت کنند انجام میدهند.
انجام مداوم اینکار باعث میشود کودک نتواند به آنها اعتماد کند. آنها حتی در بزرگسالی هم ممکن است نتوانند ارتباط مثر با اجتماع داشته باشند چون میترسند روزی به آنها خیانت شود یا صدمه ببینند.

کنترل شدید


کنترل شدید روی کودک باعث میشود که او نتواند حد و مرزهای سالمی برای خودش داشته باشد و اگر ما بیش از حد فشار روانی بر روی کودک داشته باشیم باعث می شود زخم های فیزیکی و روانی جبران ناپذیری ایجاد کند.

آزار جنسی


آزار جنسی چه صریح و واضح باشد چه به طور ضمنی، میتواند تاثیرات مضر طولانی مدت روی کودک داشته باشد. کودک ممکن است از اختلال استرس پس از سانحه رنج ببرد و به طور کلی آنها را از ارتباطات بترساند و حتی در بزرگسالی ترس از نزدیکی با جنس مخالف را داشته باشند.
این آزار فقط آنها را به تنهایی و گوشه گیری سوق نمیدهد بلکه باعث می شود آنها هیچ وقت احساس امنیت نکنند چون سرپرست آنها آن را سلب کرده است .

 غفلت


اگر ما توجه عاطفی و فیزیکی لازم را به کودک نداشته باشیم ممکن است به مشکلات زیادی در آینده منجر شود و میتواند جلوی رشد اجتماعی، روحی و روانی را از کودک بگیرد.
حتی اگر ما نتوانیم نیاز احساس امنیت را در مواردی مانند سرپناه، بهداشت و خوراک مناسب تامین کنیم ممکن است به سلامت فیزیکی کودک آسیب وارد کنیم تاجایی که سنگینی این غفلت میتواند منجر به مرگ کودک شود.

آزار فیزیکی


آزار فیزیکی به هر عملی که باعث ایجاد درد در فرد شود میگویند مانند لگد زدن، سیلی زدن، گاز گرفتن، خفه کردن، پرت کردن، ضربه زدن حتی به مقدار و شدت کم.
این اعمال باعث ایجاد کبودی،شکستگی، زخم و گاهی باعث مرگ می شود.
هرگز نباید به کودک آسیب هرچند ناچیز وارد کنید حتی اگر بعد از آن معذرت خواهی کنید.
از دیدگاه قانونی فرد مواجه شده با آسیب فیزیکی حتی در سن کودکی میتواند با اطلاع رسانی به پلیس شکایت کرده و برای ایجاد فضای امن زندگی اقدام نماید.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *