دوربین مداربسته

دوربین مداربسته چیست؟ و استفاده از آن چه اهمیتی دارد؟ دوربین مداربسته به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت بوده و تصاویر آن از طریق یک یا چند مانیتور قابل مشاهده می باشد. دوربین مداربسته اغلب برای نظارت و حفاظت از مکان های خاص مورد استفاده قرار می گیرد، اما کاربرد اصلی دوربین مداربسته در سیستم حفاظتی و همچنین کنترل موارد خاص مانند کنترل ترافیک، موارد پلیسی و نظامی، صنعتی، تصویربرداری نامحسوس، ارتباطات ویدیویی و… می باشد. دوربین مداربسته که به اختصار به آن CCTV نیز می گویند از عبارت Closed Circuit Television آمده است که به معنای نوعی سیستم تلویزیونی است که سیگنال های آن به صورت عمومی توزیع نمی شوند و تنها به گیرنده بخصوصی متصل هستند و جهت اهداف امنیتی و نظارتی مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع سیستم های دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته به طور کلی در دو نوع آنالوگ و شبکه وجود دارند که البته نوع دیگری به نام دوربین های آنالوگ HD با تکنولوژی جدیدتر نیز به آن ها افزوده شده که دارای کیفیت تصویر بهتر و قابلیت های پیشرفته تری نسبت به دوربین های آنالوگ قدیمی هستند و همچنین از قیمت مناسب تری با توجه به کارکردشان نسبت به دوربین های تحت شبکه برخوردارند.

  • دوربین مداربسته آنالوگ: می توان گفت دوربین مداربسته آنالوگ درواقع قدیمی ترین نوع دوربین های مداربسته می باشد اما این مدل دوربین مداربسته بخاطر ارزان بودن و سادگی هنوز هم بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و مشتری های خودش را دارد. از مزایای دوربین مداربسته آنالوگ قیمت پایین، گستردگی تنوع و سادگی نصب آن ها می باشد.
  • دوربین مداربسته آنالوگ HD: این مدل از دوربین مداربسته از تکنولوژی High Definition Closed Circuit بوده و کیفیت تصویر بسیار بالایی دارد، در این نوع دوربین مداربسته از کابل کواکسیال جهت انتقال تصاویر به دی وی آرها استفاده می شود. دوربین مداربسته HD در انواع HDCVI, HDTVI, AHD و HDSDI در بازار موجود می باشد.
  • دوربین مداربسته شبکه یا دیجیتال: دوربین مداربسته IP که دوربین تحت شبکه نیز شناخته می شود از نوع دوربین های دیجیتالی هستند که ارسال و دریافت اطلاعات در این نوع دوربین از طریق شبکه کامپیوتری صورت می گیرد. تصاویری که توسط این نوع دوربین مداربسته ارائه می شوند دارای کیفیت بسیار بالایی نیز هستند. کیفیت بالای تمام دیجیتال، امکان ارتباط بیسیم با امنیت بالا، امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی، امکان ارسال همزمان تصویر، صدا و برق در شبکه نیز از مزایای دوربین مداربسته آی پی می باشد.

معمولا قطعاتی که در ساخت دوربین های مداربسته بکار می رود مشترک هستند و چیپ تصویر مهم ترین بخش در یک دوربین مداربسته می باشد. وظیفه اصلی این چیپ تصویر نیز تبدیل کردن رشته های نوری به اطلاعات دیجیتال می باشد، همچنین درباره قیمت دوربین های مداربسته نیز می توان گفت هرکدام براساس کیفیت ساخت و قابلیت هایی که دارند از قیمت متفاوتی نیز برخوردارند.

نکات مهم درباره انواع دوربین مداربسته
هیچ گاه نمی توان گفت که یک نوع دوربین از دیگری بهتر است، انتخاب نوع دوربین مداربسته کاملا مرتبط با میزان هزینه در نظر گرفته شده و نوع استفاده ایست که می خواهید از دوربین داشته باشید. خوب یا بد بودن دوربین در هر نوعی از آن بستگی به نیاز مصرف کننده دارد. نکته مهم دیگر در خرید دوربین مداربسته این است که می بایست به اندازه هزینه کنید، بنابراین اول به نوع آن فکر نکنید ابتدا باید در نظر بگیرید که چه نیازی دارید و با توجه به آن دوربین مورد نظر را انتخاب نمایید. تجهیزات و لوازم جانبی دوربین مداربسته نیز اهمیت زیادی دارد زیرا حتی بهترین دوربین نیز در صورتی که در کنار آن از لوازم بی کیفیت استفاده شود نتیجه دلخواه را برای شما به همراه نخواهد داشت.

کاربردهای دوربین مداربسته

  • جلوگیری از ارتکاب جرایم: از دوربین مداربسته در موارد بسیار زیادی در زمینه جلوگیری از ارتکاب جرم می توان استفاده نمود. مواردی از جمله جرایم رانندگی و یا جنایی و… از این دوربین ها در زمینه دوربین مخفی نیز بسیار استفاده می شود. به عنوان مثال یکی از مواردی که می توان به آن اشاره نمود دوربین های دستگاه های خودپرداز جهت شناسایی افراد مجرم و دزدها هستند. طبق آمارهای بدست آمده در شهرهای بزرگ انگلستان و آمریکا با نصب نمودن دوربین مداربسته در پارکینگ ها میزان جرایم ۵۱ درصد کاهش یافته است. همین آمار نشان دهنده میزان کاهش جرم ۲۳ درصدی در فرودگاه ها و ۷ درصد هم در سایر مراکز عمومی بوده است.
  • کاربرد صنعتی: کاربرد دیگر دوربین مداربسته در کارخانجات صنعتی به جهت نظارت بر مراحلی از کار و یا محل هایی که حضور افراد در آن دشوار یا خطرناک است، می باشد. از مکان های صنعتی دیگری که استفاده از دوربین مداربسته رواج بسیاری دارد می توان به کارخانجات شیمیایی، نیروگاه های هسته ای، مراکز صنعتی، خط تولید و… اشاره نمود.
  • کنترل ترافیک: امروزه در تمامی کشورها به شکل گسترده ای از دوربین مداربسته جهت کنترل ترافیک وسایل نقلیه و عبور و مرور افراد استفاده می شود. بخصوص در خیابان ها و مسیرهای شلوغ و پر تردد جهت مشاهده میزان ترافیک و ارسال اطلاعات از طریق GPS به رانندگانی که قصد رفت و آمد در این مسیرها را دارند مورد استفاده قرار می گیرد. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها، تحت نظارت قرار دادن تصادفات، شناسایی جرایم رانندگی و… از جمله کاربردهای دوربین مداربسته در حوزه کنترل وسایل نقلیه می باشند.
  • امنیت نقل و انتقالات: در وسایل نقلیه عمومی مانند قطارها یا مترو برای جلوگیری از حوادثی که برحسب عدم دید مناسب از محل مورد نظر اتفاق می افتند از دوربین مداربسته استفاده می شود. به عنوان مثال درب های ورود و خرج مترو یا قطارها توسط راننده قابل مشاهده نیستند و برای اینکه راننده در هنگام حرکت مطمئن شود که مسافران درحال عبور از درب نباشند از دوربین مداربسته کمک می گیرند.

طریقه نصب دوربین مداربسته
انواع مختلف دوربین مداربسته اغلب به گونه ای ساخته می شوند که به سادگی بتوان آن ها را نصب و راه اندازی نمود. حتی افرادی با اطلاعات فنی متوسط نیز می توانند طی یک دوره آموزش کوتاه مدت براحتی تمام مراحل نصب دوربین مداربسته و تجهیزات آن را فرابگیرند. اما برای یادگیری و کسب اطلاعات بیشتر بهتر است مقالات کامل تری را در این زمینه مطالعه نمایید و دوره آموزش نصب دوربین مداربسته را نیز طی کنید.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *