ویزای شینگن

ویزای شینگن چیست؟ چگونه می توان ویزای شینگن اخذ نمود؟
شینگن درواقع به منطقه ای در اروپا که از ۲۶ کشور تشکیل شده است گفته می شود که برای سفر به آن ها نیاز به پاسپورت و یکسری محدودیت ها وجود دارد، به همین جهت برای ورود به این کشورها به ویزای شینگن نیاز داریم. ویزای شینگن اجازه سفر به هر کدام از ۲۶ کشور را می دهد و دارنده ویزا می تواند تنها برای مدت زمان و شرایط تعیین شده در هر یک از این کشورها اقامت داشته باشد. در اصل این هدف و ماهیت متقاضی از سفر است که مدت زمان و نوع ویزای شینگن او را مشخص خواهد کرد. هر کدام از کشورهای عضو شینگن قادر هستند تا ویزای شینگن را برای متقاضیان صادر نمایند و در صورت دریافت ویزای شینگن می توانید در هر یک از کشورهای منطقه شینگن در مدت زمان اعتبار ویزا بدون هیچ مشکلی تردد نمایید.

انواع ویزای شینگن
می توان گفت ماهیت و هدف از سفر شما تعیین می کند که چه نوع ویزایی و با چه مدت اعتباری به شما تعلق گیرد. به همین علت انواع ویزای شینگن نحوه و شرایط ورود شما به کشورهای حوزه شینگن را تعیین خواهند کرد. ویزای شینگن در سه نوع دسته بندی شده است:

۱. ویزای اعتبار محدود منطقه ای یا Limited territorial validity visa (LTV)
ویزای شینگن LTV ویزایی است که در شرایطی خاص و به دلایل ویژه و ضروری به صورت موقت صادر می شود. یکی از رایج ترین شرایط اضطراری دلایل انسان دوستانه جهت صدور ویزای شینگن اعتبار محدود منطقه ای می باشد. درج این ویزا در گذرنامه شما این معنی را دارد که شما فقط اجازه ورود به یک یا چند کشوری که در ویزا مشخص شده است را دارید و مجاز به تردد در دیگر کشورهای حوزه شینگن نیستید. اما گاهی نیز در شرایطی این نوع ویزای شینگن به پناهندگانی که بدون مدارک معتبر به منطقه شینگن وارد شده اند داده می شود.

۲. ویزای اتحادیه شینگن یا Uniform Schengen Visa (USV)
در واقع به ویزای گردشگری اروپا ویزای اتحادیه شینگن گفته می شود. فردی که از این نوع ویزا برخوردار باشد اجازه سفر به کشورهای عضو اتحادیه شینگن در هر ۶ ماه یک بار و اقامت به مدت حداکثر ۹۰ روز را خواهد داشت. این نوع ویزای شینگن به سه دسته تقسیم شده و با توجه به هدفی که شما برای سفر خود به کشورهای عضو شینگن دارید یکی از آن ها به شما تعلق خواهد گرفت.

ویزای شینگن نوع A در واقع ویزای ترانزیت فرودگاهی نامیده می شود که به شما مجوزی می دهد که بتوانید در فرودگاه یکی از کشورهای عضو شینگن پرواز خود را جابجا نموده و به کشوری خارج از حوزه شینگن سفر نمایید.

ویزای شینگن نوع B نیز همانند همان ویزای شینگن نوع A می باشد با این تفاوت که شما اجازه دارید ظرف مدت حداکثر ۵ روز کشور عضو شینگن را ترک کرده و به کشوری دیگر سفر نمایید.

ویزای شینگن نوع C یک نوع ویزای کوتاه مدت بوده و به شما اجازه می دهد تنها به مدتی که در ویزای شینگن مشخص شده است در کشورهای حوزه شینگن بمانید. البته ویزای شینگن نوع C نیز با توجه به اهداف شما از سفر به ۳ دسته مجزا تقسیم می گردد:

  • ویزای سینگل شینگن یا ویزای یک بار ورود
  • ویزای دوبار ورود شینگن
  • ویزای مولتیپل شینگن یا ویزای چندبار ورود

۳. ویزای ملی یا National Visa
ویزای شینگن ملی که به ویزای شینگن نوع D هم معروف است جهت اهدافی مانند تحصیل، کار و یا اقامت دائم در هر یک از کشورهای عضو شینگن برای افراد صادر می شود. درواقع می توان گفت که ویزای ملی به اشخاصی تعلق می گیرد که جهت اهدافی خاص مانند تحصیل یا بیزینس که نیاز به اقامت طولانی مدت در کشورهای حوزه شینگن دارند و پس از مدت زمانی که برای آن ها تعیین شده است می بایست به کشور خود بازگردند. این نوع ویزای شینگن نیز خود به دو نوع سینگل و مولتی دسته بندی شده است.

ویزای شینگن نوع D سینگل برای مواردی مانند استفاده از خدمات درمانی که فرد برای یک مدت محدود در کشور عضو شینگن اقامت خواهد داشت و پس از اتمام دوره درمان به کشور خود بازخواهد گشت تنها برای یک بار ورود صادر می شود.

ویزای شینگن نوع D مولتی زمانی که برای فردی صادر شود وی می تواند بدون نیاز به دریافت هر نوع ویزای دیگری به تمامی کشورهای حوزه شینگن بدون محدودیت سفر کند.

شرایط اخذ ویزای شینگن
شرایط اخذ ویزای شینگن در اصل به شرایط و معیارهایی گفته می شود که برای درخواست این ویزا لازم هستند. شرایط لازم برای اخذ ویزای شینگن برای هر سفارت خانه ای متفاوت است و سفارت خانه هر یک از کشورهای اروپایی شرایط و معیارهای خاص خود را برای صادر کردن ویزا دارند، اما گاهی در برخی از موارد ممکن است در کشورهای منطقه شینگن شرایط اخذ ویزا مشابه باشد. مهم ترین مواردی که براساس اهداف و شرایط متقاضی جهت دریافت ویزای

شینگن مورد بررسی قرار می گیرند عبارتند از:

  • شرایط سنی متقاضی (در مورد افراد مجرد زیر ۳۰ سال که سابقه سفر به اروپا نداشته اند در سفارت ها سخت گیری بیشتری می شود)
  • مدارک متقاضی
  • سوابق سفرهای متقاضی

هدف از بررسی این موارد بالا بردن شانس متقاضی جهت اخذ ویزا انجام می شود و خیلی از موارد مشکلی جهت دریافت ویزای شینگن ندارند. به عنوان مثال شانس صدور ویزا برای فردی که مجرد بوده و کمتر از ۳۰ سال دارد و از طرفی تابحال سفر به هیچ کدام از کشورهای اروپایی نداشته و همچنین مدارک مالی او نیز چندان قانع کننده نمی باشد بسیار کمتر است. بنابراین باید برای بالا بردن شانس خود در اخذ ویزای شینگن شرایط مناسبی را فراهم نموده سپس اقدام نمایید.

مراحل درخواست ویزای شینگن
گرفتن وقت سفارت در مساله اخذ ویزای شینگن مهم ترین موضوع محسوب می شود. به همین جهت توصیه ما این است که متقاضیان محترم ویزای شینگن قبل از تکمیل مدارک لازم و پر کردن فرم های مربوطه جهت تعیین وقت سفارت اقدام نکنند. برای این کار می بایست مراحلی را طی نمایید که به شرح زیر می باشد:

  • تکمیل نمودن فرم های درخواست وقت ویزا
  • ثبت و ارسال مدارک به سفارت مربوطه از طریق وب سایت
  • درخواست وقت سفارت از طریق وب سایت مربوطه
  • انجام انگشت نگاری توسط متقاضی

مدارک لازم جهت اخذ ویزای شینگن

  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • شناسنامه
  • پاسپورت یا گذرنامه
  • عکس رنگی جدید
  • پرینت گردش حساب مالی
  • نامه تمکن مالی
  • مدارک شغلی و کاری
  • بلیط پرواز
  • رزرو هتل (در صورت وجود)
  • بیمه مسافرتی
  • ۸۰ تا ۱۲۰ یورو برای مرحله انگشت نگاری در سفارت

نکته قابل توجه در مورد مدارک لازم جهت اخذ ویزای شینگن این است که می بایست تمام مدارک به زبان کشور مورد نظر جهت اخذ ویزای شینگن ترجمه رسمی شده باشد و توسط متقاضی در روز انگشت نگاری تحویل سفارت داده شود. عکس ها می بایست در اندازه ۳.۵*۴.۵ سانتی متر بوده و پاسپورت متقاضی دارای اعتبار بیش از ۳ ماه باشد، درضمن ارائه پارسپورت های قبلی نیز ضروری است. حداقل هزینه جهت پوشش بیمه مسافرتی جهت اخذ ویزای شینگن نیز ۳۰ هزار یورو در نظر گرفته شده است.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *