اتاق باران

اکثر ما با شنیدن صدای باران آرامش پیدا میکنیم و قدم زدن در زیر باران ما را به وجد میاورد اما مشکلی که بسیاری از مردم با باران پیدا میکنند و آن ها را از قدم زدن در زیر باران و لذت بردن از آن منع میکند معضل خیس شدن لباس ها ، کثیف شدنشان و سرما خوردگی پس از این پیاده روی و یا ایستادن در زیر باران است.هر چند که من به نوبه ی خودم بسیاری از مواقع این مشکلات را به جون پذیرا هستم و پیشنهاد میکنم این فرصت ها را به هیچ عنوان از دست ندهید ولی خب نظر بسیاری از دوستان هم محترم است .

یک استودیوی بین المللی پس از بررسی های فراوان از تاثیر باران بر روی انرژی ها و اعصاب و افکار انسان ها که در زیر باران می ایستن و یا پیاده روی میکنند در مقایسه با افرادی که در این مواقع سعی میکنند به خانه هایشان پناه ببرند و حتی تماشای باران از پشت پنجره را نیز از خودشان دریغ میکنند به اثر مفید و مثبت باران از لحاظ معنوی و روانی دست یافت.

در سال ۲۰۱۲ در استودیوی بین المللی رندم (Random International) اتاق بزرگی با نام اتاق باران ( rain room ) ساختند که وسعتی به اندازه ی صد ها متر مربع از سقف آن آب به صورت باران میبارد. این اتاق در مرکز Barbican در لندن که بزرگ ترین مرکز نمایش و اجرای آثار هنری در اروپا به حساب میاید ساخته شد. باربیکن مکانی مناسب و مدرن برای تماشای فیلم ، کنسرت های موسیقی ، تئاتر و نمایشگاه های هنری می باشد. و پس از آن در Moma در نیویورک ( سال ۲۰۱۳ ) و موزه ی Yuz در شانگهای ( سال ۲۰۱۵ ) و LACMA در لس آنجلس (سال ۲۰۱۵ – ۲۰۱۷ ) به نمایش گذاشته شد.

اما در این اتاق تفاوت این باران با باران طبیعی این است که هیچ گاه باعث خیس شدن شما نمی شود ؛ زیرا ، به لطف پیشرفت تکنولوژی و علم ، یک فناوری و میلیون ها سنسور تشخیص سه بعدی در سیستم کف و سقف اتاق باران ( rain room ) تعبیه شده است. دوربین های بسیاری در کف و سقف این اتاق به کار رفته است که با تشخیص هر حرکت شخص و با فرستادن سیگنال های مربوطه به شیر های آب در سقف اتاق ، درست در همان محدوده باعث قطع شدن سنسور های بارش باران در محل حرکت و یا ایستادن بازدید کنندگان شده و مانع خیس شدن شخص میشود. ولی در اطراف فرد سنسور ها همچنان به بارش باران مشغولند .

در این تاسیسات برای رعایت قوانین زیست محیطی و جلوگیری از به هدر رفتن و اسراف آب راهکارهایی به کار برده شد :

  1. از آب بازیافت شده به عنوان باران استفاده میشود .
  2. آبی که توسط کف اتاق باران جذب میشود دوباره با استفاده از موتورهایی به منبع اصلی برای ریزش باران فرستاده میشود .
  3. در این تاسیسات نزدیک به ۲۵۰۰ لیتر آب برای شبیه سازی باران استفاده میشود.

اتاق باران با فرایند به کار رفته در آن و نیز شبیه سازی صدای رعد برق و تاریکی شب های بارانی خیابان ها و نزدیک کردن هرچه بیشتر این بارش به بارش باران طبیعی شما را به قدم زدن و ریلکس کردن در باران بدون اینکه نگرانی بابت خیس شدن و در پی آن سرماخوردگی داشته باشید دعوت میکند.
اتاق باران پیوند دهنده ی هنر و تکنولوژی و طبیعت می باشد و هر چه بیشتر رو به جلو پیش می رویم بیشتر متوجه کم رنگ شدن و از بین رفتن مرز این حوزه ها و دیگر حوزه ها می شویم. چرا که علم بیشتر و بیشتر به سمت کاربردی بودن پیش میرود .

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

2 دیدگاه در “اتاق باران

سلام
تبریک می گم
تو این زمینه بهترین هستین
سایتتون هم زیباست

واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *