عفونت دیجیتالی چیست و چگونه از ابتلا به آن پیشگیری کنیم؟

از عفونت دیجیتالی چه می دانید؟

آیا زمان زیادی از وقت خود را صرف کار با رایانه یا گوشی همراه می کنید؟

آیا شما پس از کار با ابزارهای دیجیتالی، دچار مشکلات چشمی می شوید؟

پس خواندن این مقاله را از دست ندهید.

امروزه و با گسترش علم و تکنولوژی، کمتر کسی را در اطراف خود می بینیم که با ابزارهای دیجیتال، سرو کار نداشته باشد. بسیاری از مشاغل با وسایل هوشمند خصوصاً رایانه صورت می گیرد و افراد مجبورند ساعات زیادی پشت میز باشند و چشم به مانیتور بدوزند. آمارهای جهانی نشان می دهد که متوسط فعالیت با رایانه کارمندان بخش های اداری حدود ۱۷۰۰ ساعت در سال است که مقدار کمی نیست. گسترش شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک، یوتیوب، اینستاگرام و … نیز موجب شده تا بیشتر اوقات فراغت افراد پای گوشی همراه سپری شود. این موضوع برای برخی افراد به قدری حیاتی است که گوشی بخشی از زندگی آنها شده و امکان جدا کردن این وسیله از آنها وجود ندارد.
نگاه کردن طولانی مدت به نمایشگر گوشی، رایانه، لپ تاپ و وسایل این چنینی، مشکلات جدی برای فرد ایجاد می کند. بخش اصلی این مشکلات مربوط به نور آبی خارج شده از این صفحات است. البته در این رابطه مطالعات زیادی صورت گرفته و برخی متخصصان در رابطه با مضرات نور آبی با هم اتفاق نظر ندارند. کارشناسان مخالف معتقدند طیف نوری آبی، در نور خورشید نیز وجود دارد و نمی تواند مضر باشد. اما نور آبی مصنوعی که بعد از غروب آفتاب از نمایشگر می تابد، قطعاً آسیب زننده خواهد بود. در ادامه مشکلات ناشی از کار طولانی با ابزارهای دیجیتالی مورد بررسی قرار گرفته است.

مشکلات چشمی: جدی ترین اختلال بینایی ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل نور آبی، عفونت دیجیتالی چشم نام دارد. از علائم این عفونت می توان به خشکی چشم، قرمزی و اشک ریزی اشاره کرد. در صورت بی توجهی به این علائم، آسیب شبکیه چشم شدیدتر و جدی تر شده و اختلالات حادتری از جمله آب مروارید، پیرچشمی، افزایش فشار داخلی چشم و تاری دید را در پی خواهد داشت. راه های مختلفی از سوی متخصصان برای پیشگیری از این اختلالات پیشنهاد شده است. مهم ترین راه، استفاده از عینک های آنتی رفلکس است. در ساختار این عینک ها، فیلترهایی وجود دارد که نور آبی را جذب کرده و مانع رسیدن آن به چشم می شود. در صورت نداشتن علاقه به استفاده از عینک می توانید از لنزهایی که با همین هدف ساخته شده اند استفاده کنید. استفاده از این عینک و لنزهای آنتی رفلکس، برای همه به خصوص برای افرادی که از عینک های طبی استفاده می کنند، توصیه می شود. البته یک راه ارزان تر نیز وجود دارد که قطعاً آسیب وارده به چشم های شما را تا حد زیادی کاهش می دهد. قانون ۲۰-۲۰-۲۰ همین راه است و به معنی ۲۰ دقیقه نگاه به نمایشگر، ۲۰ ثانیه نگاه به فاصله ۲۰ فوتی (۶ متری) است. اگر این قانون را در طول روز رعایت کنید، عضله های چشم استراحت کرده و آسیب نمی بیند.

بی خوابی: نور آبی علاوه بر آسیب های چشمی، موجب اختلال در تولید برخی هورمون های بدن می شود. یکی از این هورمون ها، ملاتونین است که مسئول تنطیم ساعات خواب و بیداری در بدن است. با کاهش این هورمون و بی خوابی یا کم خوابی همچنین فرد را مستعد ابتلا به افسردگی و اضطراب می کند. از عوارض دیگر بی خوابی می توان به سردردهای مزمن، مشکل یادگیری، تمرکز و عملکرد ضعیف تر حافظه اشاره کرد. البته این پایان کار نیست. هورمون های مسئول احساس سیری و گرسنگی نیز دچار می شوند و می تواند چاقی را به دنبال داشته باشد.

آسیب های پوستی: نور آبی تابیده شده از صفحات ابزارهای دیجیتال، با نفوذ به بافت پوست، به مرور زمان موجب مرگ سلول های پوستی شده و مشکلاتی از قبیل چروک، لک، افتادگی و پیری پوست می شود. اگر زیبایی پوستتان برای شما مسئله مهمی است، بهتر است همین الان محافظت از آن را شروع کنید.

دردهای گردن و ستون فقرات: استفاده زیاد از این وسایل، موجب سایش استخوان های ناحیه گردن و شانه می شود و در نهایت دردهای شدیدی در این نواحی و ستون فقرات ایجاد می شود که منجر به آرتروز شده و گاهی برای حل آنها به جراحی نیاز پیدا می شود. به این مشکلات می توان آسیب های دستی و التهاب انگشتان را اضافه کرد.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *